Desert cu mere si nuci
PrinteazaDesert cu mere si nuci din: mere, nuci, unt, pastile de zaharina, oua, sare.
- 2 mere mari
- 60 g nuci
- 120 g unt
- 3 pastile de zaharina
- 6 oua
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Fierbi 4 ouă timp de 5 minute, ca să aibă gălbenuşurile tari. După ce s-au răcit, cureţi ouăle şi dai pe răzătoarea fină gălbenuşurile. Amesteci gălbenuşurile fierte cu cele crude şi cu 2 pastile de zaharină, apoi adaugi sarea şi untul moale, la temperatura camerei. In spuma omogenă rezultată, adaugi nucile măcinate şi omogenizezi.
Pui compoziţia obţinută într-o formă unsă cu unt şi o coci la foc mic, timp de 45 de minute. După ce s-a copt blatul, îl laşi să se răcească în formă. Baţi 2 albuşuri spumă, cu 1/2 pastilă zaharină pisată. Decojeşti merele şi le dai pe răzătoarea din sticlă.
In piureul obţinut, încorporezi spuma de albuşuri şi îmbraci desertul cu această spumă.
Desert cu mere si nuci
Pofta buna!