Desert cu struguri si stafide
PrinteazaDesert cu struguri si stafide din: unt, zahar tos, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, sare, ulei, lapte, stafide, struguri.
- 125 g unt, la temperatura camerei
- 200 g zahar tos
- 2 oua, la temperatura camerei
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 400 g faina, la temperatura camerei
- 1 praf de copt
- 1 praf de sare
- 125 ml ulei
- 125 ml lapte
- 1 mana stafide
- 200 g struguri fara samburi
Mod de preparare:
Mixezi untul şi zahărul într-un bol mare, aproximativ 5-8 minute, apoi adaugi coaja de lămâie. Pui o cană de făină în ploaie, ouăle, unul câte unul, praful de copt şi sarea. Adaugi uleiul şi laptele, amestecând continuu.
Intr-un castron, separat, pui stafidele şi strugurii, restul de făină cernută şi amesteci. Incorporezi fructele în aluat şi omogenizezi.
Ungi o formă de tort cu unt şi torni compoziţia, după care dai la cuptor aproximativ 40-45 de minute. Când este gata, laşi să se răcească şi desprinzi prăjitura din forma metalică. Serveşti rece.
Desert cu struguri si stafide
Pofta buna!
Vreau si eu din desertul asta