Desert de lamaie verde cu menta

Printeaza

Desert de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie verde, branza de vaci si aspartam.

Ingrediente:Desert_2

  • 5 foi de gelatina
  • 15 cl apa
  • 3 linguri cu frunze de menta tocate
  • 3 lamai verzi
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g aspartam

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece. Puneţi în frigider forma in care veti prepara, care trebuie să fie foarte rece. Fierbeţi apă într-o crăticioară, apoi luaţi de pe foc, adăugaţi frunzele de mentă şi lăsaţi-le 10 minute pentru a obţine o infuzie, în acest timp stoarceţi lămîile şi păstraţi coaja de la 2 fructe.

Filtraţi infuzia printr-o sită fină, adăugaţi sucul şi coaja de lă-mîie, gelatina bine scursă şi puneţi pe foc amestecînd pînă ce aceasta se topeşte.

Lăsaţi să se răcească. Bateţi brînza de vaci cu aspartam, pentru a-i da o consistenţă omogenă, şi apoi încorporaţi-o uşor în amestecul de mai sus.

Umeziţi uşor pereţii formei, turnaţi preparatul şi băgaţi în frigi­der timp de 4 ore.

Scoateţi desertul din formă în ultimul moment: înmuiaţi fun­dul formei cîteva secunde în apă clocotită şi apoi răsturnaţi pe un platou. Serviţi rece cu piure de fructe roşii.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.