Desert de lamaie verde cu menta
PrinteazaDesert de lamaie verde cu menta din: gelatina, apa, frunze de menta, lamaie verde, branza de vaci si aspartam.
- 5 foi de gelatina
- 15 cl apa
- 3 linguri cu frunze de menta tocate
- 3 lamai verzi
- 400 g branza de vaci
- 100 g aspartam
Mod de preparare:
Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece. Puneţi în frigider forma in care veti prepara, care trebuie să fie foarte rece. Fierbeţi apă într-o crăticioară, apoi luaţi de pe foc, adăugaţi frunzele de mentă şi lăsaţi-le 10 minute pentru a obţine o infuzie, în acest timp stoarceţi lămîile şi păstraţi coaja de la 2 fructe.
Filtraţi infuzia printr-o sită fină, adăugaţi sucul şi coaja de lă-mîie, gelatina bine scursă şi puneţi pe foc amestecînd pînă ce aceasta se topeşte.
Lăsaţi să se răcească. Bateţi brînza de vaci cu aspartam, pentru a-i da o consistenţă omogenă, şi apoi încorporaţi-o uşor în amestecul de mai sus.
Umeziţi uşor pereţii formei, turnaţi preparatul şi băgaţi în frigider timp de 4 ore.
Scoateţi desertul din formă în ultimul moment: înmuiaţi fundul formei cîteva secunde în apă clocotită şi apoi răsturnaţi pe un platou. Serviţi rece cu piure de fructe roşii.
Pofta buna!