Desert cu pepene galben
PrinteazaDesert cu pepene galben din: pepene galben, cafea, zahar si miez de nuca.
Ingrediente:
- 1 pepene galben de 1 ½ kg
- 3 linguri cafea măcinată
- 400 g zahăr
- 100 g miez de nucă
Mod de preparare:
Desert cu pepene galben: Tăiaţi pepenele în jumătate, îl curăţaţi de sâmburi şi coajă şi tăiaţ miezul în cubuleţe, pe care le puneţi într-un castron, în straturi, cu zahăr printre ele.
Preparaţi o cafea concentrată din 300 ml apă şi cafeaua măcinată. După ce aţi lăsat-o puţin acoperită, o strecuraţi şi o amestecaţi cu siropul dulce lăsat de fructe în castron.
Turnaţi amestecul într-un vas cu baza mică şi fierbeţi cantităţi mici de pepene îndulcit, cât să fie acoperite de lichid. Scoateţi cu o paletă cubuleţele de pepene şi le aşezaţi în cupe.
Presăraţi deasupra nucă zdrobită şi serviţi desertul rece, eventual decorat cu frişcă vegetală.
Pofta buna!
Un desert bun si simplu