Desert sfaramicios

Printeaza

O reteta de desert sfaramicios din: prune, zahar, scortisoara, aluat, unt, faina, zahar si frunze de menta.

Ingrediente:Desert sfaramicios

  • 15 prune
  • 12 lingurite zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata

pentru aluatul sfaramicios:

  • 150 g unt
  • 150 g faina
  • 150 zahar
  • frunze de menta (pentru decor)

 

Mod de preparare:

Se spală fructele, se taie în două, se scot sâmburii, apoi se taie felii. Se pun feliile de prune în patru boluri de ceramică individuale unse cu unt, se presară cu câte o linguriţă de zahăr şi cu scorţişoară măcinată, apoi se pun în cuptorul bine încins, pentru circa 15 minute, între timp, se amestecă făina cu untul rece şi zahărul până se formează un aluat sfărâmicios.

Se scot bolurile din cuptor, se presară deasupra aluatul sfărâmicios, apoi se dau din nou în cuptor pentru circa 35 de minute. Când e gata, se decorează desertul cu jumătăţi de prune şi cu frunze de mentă.

Desert sfaramicios

Desert sfaramicios

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.