Desert sfaramicios
PrinteazaO reteta de desert sfaramicios din: prune, zahar, scortisoara, aluat, unt, faina, zahar si frunze de menta.
- 15 prune
- 12 lingurite zahar
- 1 lingurita scortisoara macinata
pentru aluatul sfaramicios:
- 150 g unt
- 150 g faina
- 150 zahar
- frunze de menta (pentru decor)
Mod de preparare:
Se spală fructele, se taie în două, se scot sâmburii, apoi se taie felii. Se pun feliile de prune în patru boluri de ceramică individuale unse cu unt, se presară cu câte o linguriţă de zahăr şi cu scorţişoară măcinată, apoi se pun în cuptorul bine încins, pentru circa 15 minute, între timp, se amestecă făina cu untul rece şi zahărul până se formează un aluat sfărâmicios.
Se scot bolurile din cuptor, se presară deasupra aluatul sfărâmicios, apoi se dau din nou în cuptor pentru circa 35 de minute. Când e gata, se decorează desertul cu jumătăţi de prune şi cu frunze de mentă.
Desert sfaramicios
Pofta buna!