Deserturi delicioase: Tiramisu
PrinteazaO reteta delicioasa de Tiramisu din: piscoturi de sampanie, cafea, lichior de cafea, branza dulce de vaca, zahar pudra, frisca, esenta de migdale, zahar vanilat, stafide si coniac.
- 500 g pişcoturi de şampanie
- 300 ml cafea
- 70 ml lichior de cafea
pentru cremă:
- 600 g brânză dulce de vacă
- 200 g zahăr pudră
- 300 ml frişcă lichidă
- 1 fiolă esenţă de migdale
- 1 plic zahăr vanilat
- 100 g stafide
- 250 ml coniac franţuzesc
pentru decor:
- 200 g frişcă
- 3 linguri cacao neagră
Mod de preparare:
Fierbi o cafea tare, pe care o torni intr-o cană de 300 ml. Adaugi 70 ml lichior de cafea şi amesteci cu o linguriţă până când băutura va căpăta un gust aromai. Inmoi pişcoturile de şampanie în cafea şi le aşezi pe un platou.
Pregăteşti crema aşa: într-un vas, pui coniacul franţuzesc în care laşi la înmuiat stafidele, lei un castron şi pui brânza de vaci, zahărul, frişca lichidă, zahărul vanilat şi esenţa de migdale, apoi amesteci ingredientele cu mixerul, până când obţii o cremă fină. La urmă, amesteci această cremă cu stafidele înmuiate în coniac.
Peste pişcoturile Boromir aromate, întinzi un strat de cremă şi tot aşa până când ajungi la al treilea strat, peste care pui frişcă. Pentru decor, poţi presăra cacao sau cafea măcinată, după gust.
Tiramisu
Pofta buna!