Diples
PrinteazaDiples din: faina, oua, coniac, drojdie, zahar, miez de nuca, scortisoara, ulei de floarea soarelui, miere si apa.
Ingrediente:
- 400 g faină albă
- 3 ouă
- 4 linguri coniac
- 1 linguriţă drojdie
- 2 linguri zahăr
- 150 g miez de nucă scorţişoară (pulbere)
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
pentru sirop:
- 180 g miere
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Diples: Cerne faina împreună cu drojdia. Bate ouăle cu zahărul şi cu coniacul şi încorporează-le în faină. Frământă bine toate ingredientele.
Lasă aluatul să se odihnească 30 de minute şi frământă-l din nou (este posibil să-ţi mai trebuiască încă 1/2 cană de faină).
Intinde din aluat o foaie foarte subţire, tai-o fâşii de 10-12 cm şi crestează-le pe mijloc, pe lungime. Prăjeşte-le în baie de ulei încins, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă să se scurgă de grăsime.
Diluează mierea cu apă şi fierbe-o până când scade. Pune prăjiturelele pe un platou mare, toarnă peste ele siropul de miere şi presară-le cu nuci tocate şi scorţişoară.
Pofta buna!