Dovleac umplut cu arpacaş
PrinteazaO reteta de dovleac umplut cu arpacas din: dovleac, carne tocata de curcan, cascaval afumat, marar, cub concentrat de supa de pui, oua, arpacas, boia, piper alb, unt, faina si smantana.
- 1 dovleac de 800-900 g
- 350 g carne tocată de curcan (pui)
- 100 g caşcaval ras afumat
- 1/2 legătură mărar tocat fin
- 1 cub de concentrat de supă de pui
- 2 ouă
- 1 cană arpacaş
- boia
- piper alb
- unt
- făină
- smântână
Mod de preparare:
Cureţi dovleacul de coajă, îl tai felii, scoţi miezul, iar marginile le presari cu mărar tocat fin. Amesteci carnea cu toate condimentele şi umpli dovleacul cu acest amestec.
Atenţie! Umplutura să fie modelată ca o portocală. Adaugi apă şi cubul de supă de legume. Pui şi sare, dacă mai e nevoie. Aşezi dovleacul într-o cratiţă, o acoperi şi laşi să fiarbă dovleacul la foc moderat.
în tigaie, pui untul, făina, mărarul tocat şi smântână, totul frecat cu puţină apă (lapte sau lapte bătut). Fierbi amestecul timp de 5 minute. Serveşti dovleacul scos pe un platou cu sosul de mărar şi presărat cu caşcaval pe deasupra.
Dovleac umplut cu arpacaş
Pofta buna!