Dovleac umplut cu masline si rosii
PrinteazaO reteta delicioasa de dovleac umplut cu masline si rosii din: masline, dovleac, rosii, suc de rosii, ceapa verde, cimbrisor, ulei, sare si piper.
- 200g masline
- 1 dovleac placintar
- 3 rosii
- 1/2 cana cu suc de rosii
- 1 legatura de ceapa verde
- cimbrisor
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală dovleacul, şterge-l cu un şervet curat sau lasă-l să se zvânte. Taie deasupra un capac şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoate cu grijă seminţele.
Aşază măslinele într-un castron şi acoperă-le cu apă caldă. în dovleacul golit de seminţe, pune rondele de ceapă verde şi cubuleţe de roşie, apoi măslinele.
Continuă cu straturile de ceapă roşie şi măsline până termini toate ingredientele. Toarnă deasupra sucul de roşii şi adaugă sare, pk per şi cimbrişor.
Pune dovleacul într-o crăticioară cu puţină apă şi ulei şi lasă la cuptor, la foc moderat, 40 de minute. Serveşte cât este cald.
Dovleac umplut cu masline si rosii
Pofta buna!