Dovlecei în aluat
PrinteazaO reteta de dovlecei in aluat din: aluat, dovlecei, branza de vaci, smantana, oua, parmezan, seminte de pin, cimbrisor si sare.
- 350 g aluat foitaj
- 3 dovlecei
- 150 g branza de vaci
- 25 g smantana
- 2 oua
- 50 g parmezan
- 50 g seminte de pin
- cimbrisor verde
- sare
Mod de preparare:
Dă doi dovlecei pe răzătoarea mare şi pune-i la scurs în strecurătoare. Pisează două linguri cu seminţe de pin, dar nu foarte fin. într-un castron, amestecă brânza, smântână şi un ou până se omogenizează. Adaugă dovleceii storşi şi amestecă din nou.
Incorporează parmezanul şi seminţele măcinate, întinde foaia cu sucitorul, ca s-o subţiezi puţin, şi taie două pătrate. Unge două forme rotunde cu margarină, aşază foaia astfel încât să-i rămână colţurile în sus, apoi toarnă compoziţia.
Taie al treilea dovlecel în felii subţiri, pe care le pui peste compoziţie, ca o floare. Pune deasupra un fir de cimbrişor şi câteva seminţe de pin. Unge colţurile de aluat cu ou bătut. Dă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.
Dovlecei în aluat
Pofta buna!