Dovlecei în aluat

Printeaza

O reteta de dovlecei in aluat din: aluat, dovlecei, branza de vaci, smantana, oua, parmezan, seminte de pin, cimbrisor si sare.

Ingrediente:Dovlecei în aluat

  • 350 g aluat foitaj
  • 3 dovlecei
  • 150 g branza de vaci
  • 25 g smantana
  • 2 oua
  • 50 g parmezan
  • 50 g seminte de pin
  • cimbrisor verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Dă doi dovlecei pe răzătoarea mare şi pune-i la scurs în strecurătoare. Pisează două linguri cu seminţe de pin, dar nu foarte fin. într-un castron, amestecă brânza, smântână şi un ou până se omogenizează. Adaugă dovleceii storşi şi amestecă din nou.

Incorporează parmezanul şi seminţele măcinate, întinde foaia cu sucitorul, ca s-o subţiezi puţin, şi taie două pătrate. Unge două forme rotunde cu margarină, aşază foaia astfel încât să-i rămână colţurile în sus, apoi toarnă compoziţia.

Taie al treilea dovlecel în felii subţiri, pe care le pui peste compoziţie, ca o floare. Pune deasupra un fir de cimbrişor şi câteva seminţe de pin. Unge colţurile de aluat cu ou bătut. Dă la cuptor, la foc potrivit, 30-40 de minute.

Dovlecei în aluat

Dovlecei în aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.