Dovlecei barca
PrinteazaDovlecei barca
- 4-6 dovlecei
- branza de vaci
- 1ou
- 1 cana lapte
- ulei masline
- oregano
- patrunjel
Mod de preparare:
Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru, depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele.
Se pun la fiert citeva minute, maxim 10 pina se inmoaie foarte putin. Separat se face o pasta din brinza de vaci si brinza sarata ( telema, sau parmigiana daca aveti) cu un ou, putin lapte, putin ulei de masline, basil, oregano, patrunjel, si alte condimente si se amesteca bine.
Se iau dovleceii, de pune pasta in interiorul dovleceilor si se baga la cuptor, daca nu aveti grade, foc mediu si se lasa acolo pina capata o culoare frumoasa si miros bine.
Sunt buni calzi si foarte buni si reci.
Pofta buna!