Dovlecei caju
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de dovlecel caju din: dovlecel, alune caju, morcov, iaurt, pesmet, ulei si marar. Spre deosebire de alte tipuri de alune, caju conţin mai puţine grăsimi şi sunt foarte bogate în antioxidanţi şi acizi graşi.
- 1 dovlecel
- 100 g alune caju
- 1/2 morcov
- 1 lingură cu iaurt
- 1 lingură cu pesmet
- 1 linguriţă cu ulei
- mărar
Mod de preparare:
Rumeneşte puţin alunele caju într-o tigaie neunsă. După ce s-au răcorit, zdrobeşte-le într-un mojar.
Spală dovlecelul, taie din el 4-5 felii, pe lungime, cât mai subţiri (restul de dovlecel se rade şi se înăbuşe cu morcovul ras).
După ce s-a răcorit, amestecă-l uşor cu iaurtul, alunele, pesmetul şi mărar tocat. într-un vas, pune feliile de dovlecel rumenite puţin, iar deasupra, amestecul de dovlecel ras.
Dovlecei caju
Poftă bună!