Dovlecei cu ardei iute si spanac
PrinteazaDovlecei cu ardei iute si spanac din: ulei de masline, dovlecei, ardei iute, spanac si zeama de lamaie.
- 1 lingură ulei de măsline, plus extra pentru servit
- 4 dovlecei, tăiaţi transversal, apoi tăiaţi beţişoare
- 1 ardei iute roşu, curăţat de seminţe şi tocat mărunt
- 100g frunze tinere de spanac
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie. Se prăjesc dovleceii la foc puternic doar până se înmoaie puţin, aproximativ 4 minute. Se adaugă ardeiul iute în ultimul minut. Se închide focul şi se adaugă frunzele de spanac, amestecându-le până se înmoaie şi ele puţin.
Se adaugă zeama de lămâie, sare şi piper după gust. Se răstoarnă într-un bol de salată şi se mai stropeşte cu un pic de ulei chiar înainte de servire.
Dovlecei cu ardei iute si spanac
Pofta buna!
Incoming search terms:
- retete cosulete aperitiv