Dovlecei cu carne de vaca
PrinteazaDovlecei cu carne de vaca din: carne de vaca, dovlecei, rosii, ulei, piper, patrunjel verde, sos brun, marar, sare.
- 1 kg carne de vaca
- 2,5 kg dovlecei proaspeti
- 500 g rosii proaspete
- 100 ml ulei
- 2 g piper macinat
- 50 g patrunjel verde
- 500 g sos brun
- 50 g marar verde
- sare
Mod de preparare:
Carnea, curăţată de pieliţe şi spălată, o porţionezi în 10 bucăţi egale. Dovleceii, curăţaţi de coajă şi seminţe, îi tai cuburi mari. Roşiile, curăţate şi spălate, le opăreşti, le decojeşti şi le tai în sferturi. Pătrunjelul şi mărarul, după curăţare şi spălare, le tai mărunt.
Bucăţile de carne le sărezi şi le înăbuşi în ulei înfierbântat, adăugând puţină apă. Adaugi treptat apă caldă şi fierbi aproximativ 1 1/2 oră. Adaugi sosul brun şi continui fierberea. In restul de ulei (50 ml) înfierbântat, înăbuşi dovleceii, adăugând şi puţină apă.
Ii adaugi în vasul cu carne şi odată cu ei roşiile, piperul şi sarea. Continui fierberea încă 25-30 minute, apoi pui mărarul verde. Serveşti preparatul cald, cu pătrunjel verde deasupra.
Pofta buna!