Dovlecei cu carne la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel.
- 4 dovlecei
- 500 g carne de pui
- două cepe
- două felii de pâine
- doi cartofi
- 3 linguri cu pastă de tomate
- 200 ml ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Carnea de pui se spală, se scurge de apă, se dă prin maşina de tocat şi se pune într-un castron. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune ceapa curăţată de foi şi tocată mărunt, se căleşte până devine aurie şi se adaugă carnea de pui.
Se condimentează, se căleşte cinci minute şi se ia de pe foc. Se lasă să se răcească, se adaugă pâinea înmuiată şi stoarsă de apă, pătrunjel tocat şi o lingură cu pastă de tomate.
Se stropeşte o formă cu ulei, se aşază alternativ rondele subţiri de cartofi şi dovlecei, se pune deasupra carne, un rând de cartofi şi dovlecei şi tot aşa până se termină ingredientele. Se dizolvă pasta de tomate rămasă cu o cană cu apă, se toarnă peste ingredientele din formă şi se introduc în cuptor.
Dovlecei cu carne la cuptor
Pofta buna!