Dovlecei cu masline si vin
PrinteazaDovlecei cu masline si vin din: dovlecei, usturoi, ceapa, masline, ulei, vin, faina, lamaie, busuioc, bulion, patrunjel, sare, piper.
- 2 dovlecei
- 1 căţel de usturoi
- 1 ceapă
- 100 g măsline
- 5 linguri de ulei
- 1 pahar de vin alb
- 1 lingură de făină
- zeamă de lămâie
- busuioc
- 1 lingură de bulion
- 1 legătură de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dovleceii (necurăţaţi) se spală, se şterg şi se taie în felii de 1 cm grosime. Se presară cu zeamă de lămâie, sare şi piper, se trec prin făină şi se prăjesc în ulei încins pe ambele părţi. Se scot şi se aşază pe un platou.
Ceapa şi usturoiul se curăţă, se taie mărunt, se prăjesc şi se sting cu bulion, zeamă de lămâie şi vin. Se adaugă piperul, busuiocul şi pătrunjelul tocate mărunt.
Măslinele tăiate felii se pun peste dovlecei şi deasupra se toarnă sosul. Se lasă la frigider 10-15 minute.
Pofta buna!