Dovlecei cu urda si marar la cuptor
PrinteazaDovlecei cu urda si marar la cuptor din: dovlecei, urdă, caş, telemea, oua, faina, cascaval, iaurt, unt, marar, sare, pesmet, unt.
Ingrediente:
- 4 dovlecei tineri, de dimensiune medie
- 200 g amestec de urdă, caş şi telemea mai nesărată
- 3 ouă
- 2 linguri făină
- 200 g caşcaval
- 6 linguri iaurt
- 2 linguri unt
- 1 legătură mărar
- sare
- câte 1 lingură pesmet şi unt pentru tavă
Mod de preparare:
Decojesti dovleceii îi tai rondele groase de 1 cm şi le presari cu puţină sare. Cât timp dovleceilor li se scurge zeama, pregăteşti sosul alb.
Topeşti într-o tigaie untul, presari făina, amesteci energic şi adaugi treptat iaurtul. Laşi să fiarbă la foc mic, iar după 5 minute, stingi focul şi adaugi sare după gust şi mărarul fin tocai
Ungi cu unt o tavă mică, o tapetezi cu pesmet şi aşezi un strat de dovlecei. Pui umplutură de brânză, apoi un alt strat de dovlecei uşor suprapuşi.
Deasupra torni restul de iaurt bătut cu ouăle şi un praf de sare. Presari caşcaval ras şi introduci vasul în cuptorul preîncălzit, pentru 30-40 de minute, la foc mediu. Serveşti preparatul de preferinţă cald.
Dovlecei cu urda si marar la cuptor
Pofta buna!