Dovlecei de vară la cuptor
PrinteazaDovlecei de vară la cuptor
- 1,5 kg dovlecei
- 3 cepe potrivite
- 2 morcovi
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură vegeta
- 500 ml suc de roşii
- 50 g lapte
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari se pun peste morcovi când aceştia sunt pe jumătate fierţi şi se mai dau în câteva clocote, adăugându-se şi laptele.
Se pun la scurs într-o strecurătoare, avându-se grijă să nu se zdrobească. Când s-au răcit se aşază într-o tavă de Jena. Din ceapă şi restul ingredientelor se face un sos care se toarnă peste dovlecei. Compoziţia se dă la cuptor 10-15 minute şi se garniseşte cu mărar tocat fin.
Pofta bună!