Dovlecei de vară la cuptor

Printeaza

Dovlecei de vară la cuptor

Ingrediente:Dovlecei de vară la cuptor

  • 1,5 kg dovlecei
  • 3 cepe potrivite
  • 2 morcovi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingură vegeta
  • 500 ml suc de roşii
  • 50 g lapte
  • 1 legătură mărar

 

Mod de preparare:

Morcovul se taie cubuleţe mici, şi se pune la fiert în apă clocotită şi sare, cât să-l acopere. Dovleceii tăiaţi cubuleţe mai mari se pun peste morcovi când aceştia sunt pe jumătate fierţi şi se mai dau în câteva clocote, adăugându-se şi laptele.

Se pun la scurs într-o strecurătoare, avându-se grijă să nu se zdrobească. Când s-au răcit se aşază într-o tavă de Jena. Din ceapă şi restul ingredientelor se face un sos care se toarnă peste dovlecei. Compoziţia se dă la cuptor 10-15 minute şi se garniseşte cu mărar tocat fin.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.