Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
PrinteazaDovlecei in straturi cu branză si cimbru
- 1,200 kg dovlecei
- 200 g brânză de oaie
- 4 ouă
- 250 g smântână
- 2 căţei de usturoi
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi dovleceii, îi speli, îi tai rondele de aceeaşi grosime şi-i laşi deoparte. Cureţi usturoiul, îl pisezi, îl amesteci cu cimbru, sare şi piper după gust, apoi baţi ouăle cu smântână şi le amesteci cu compoziţia de usturoi.
Aşezi apoi într-un vas termorezistent uns cu ulei un strat de dovlecei, unul de brânză şi continui până termini cu unul de dovlecei.
Torni ouăle bătute cu smântână şi coci totul la foc potrivit timp de 45 de minute. E foarte bun dacă aduci la masă şi castraveţi acri de vară.
Dovlecei in straturi cu branză si cimbru
Poftă bună!