Dovlecei la cuptor
PrinteazaDovlecei la cuptor din: cartofi dulci, dovlecei, rosii, ceapa, usturoi, seminte de floarea soarelui, semnte de in, ulei de masline, cimbru, sare, piper, ceapa verde, usturoi verde.
- doi cartofi dulci
- doi dovlecei
- 4 rosii
- o ceapa
- 4 catei de usturoi
- 50 g seminte de floarea soarelui
- 25 g seminte de in
- 100 ml ulei de masline
- o lingura cu cimbru
- sare
- piper
- ceapa verde
- usturoi verde
Mod de preparare:
Cartofii dulci se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele sau felii potrivit de groase şi se pun într-un bol. Dovleceii se spală, se taie rondele şi se pun peste cartofi. Se presară ceapa şi usturoiul tăiate felii subţiri, seminţele de floarea- soarelui prăjite într-o tigaie fără ulei şi seminţele de in.
Se toarnă uleiul de măsline, se presară cimbrul, sare şi piper după gust. Se adaugă roşiile spălate şi tăiate felii potrivit de groase, se amestecă toate ingredientele şi se pun într-o tavă de friptură. Se toarnă o cană cu apă, se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit până ce pot fi pătrunse cu dinţii unei furculiţe.
Se scot din tavă, se lasă să se răcească cinci minute, se pun pe platouri şi se servesc imediat. Ceapa si usturoiul uscate pot fi inlocuite cu ceapa sau usturoi verde.
Dovlecei la cuptor
Pofta buna!