Dovlecei cu măsline

Printeaza

O reteta de dovlecei cu masline din: dovlecei, ardei, rosii, ceapa, masline, marar si patrunjel, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Dovlecei cu măsline

  • 2 dovlecei
  • 3 ardei
  • 5 roşii
  • 1 ceapă
  • 200 g măsline
  • câte 1/2 legătură mărar şi pătrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Speli legumele. Dovleceii îi cureţi de coajă şi îi tai cu o grosime de 2 cm, apoi cuburi. Ardeii şi roşiile le tai cubuleţe de mărimea dovleceilor.

Ceapa curăţată o tai cubuleţe şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi ardeii tăiaţi cuburi sau fâşii, mai laşi totul pe foc câteva minute la călit şi apoi adaugi dovle­ceii, roşiile, măslinele, 100 ml apă, mărarul şi pătrunjelul tocate mărunt, sare şi piper după gust.

Pui totul într-un vas pe care îl acoperi şi-l introduci în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Serveşti preparatul rece.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.