Dovlecei cu nucă
PrinteazaDovlecei cu nuca din: dovlecei, nuca, patrunjel verde, unt si piper.
Ingrediente:
- 350–500 g dovlecei
- 12–16 jumătăti de nucă tăiate nu prea mărunt
- 2 linguri pătrunjel verde tocat
- 40–50 g unt
- piper
Mod de preparare:
Ştergeţi dovleceii cu un servet de bucătărie şi le îndepărtaţi capetele. Tăiaţi dovleceii felii subtiri, îi puneţi într-o strecurătoare, presăraţi peste ei sare şi îi lăsaţi să se scurgă.
Apoi clăţi dovleceii cu apă rece şi îi usucaţi cu hârtie absorbantă.
Încingeţi untul într-o tigaie până ce face spumă, adăugaţi dovleceii şi îi lăsaţi la dunstuit 5-6 minute, la foc potrivit (să fie moi, nu păstoşi).
Săraţi şi piperaţi dovleceii, îi presăraţi cu nuca tăiată şi cu pătrunjelul tocat şi îi mai dai o dată prin unt, înainte de a-i servi. Este un preparat lejer.
Dovlecei cu nucă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- dovlecei cu nuca
Imi place sa gatesc si de aceea sunt interesata de retetele dvs.