Dovlecei umpluţi cu carne de vită

Printeaza

Dovlecei umpluţi cu carne de vită

Ingrediente:Dovlecei umpluţi cu carne de vită

  • 500 g carne de vită
  • 80 g orez
  • 2 cepe mici
  • 1 lingură de făină
  • 1 lingură de bulion pastă
  • 1 felie de franzelă
  • sare
  • piper
  • 2-3 roşii
  • 200 g ulei
  • 6 dovlecei
  • 1 legătură de mărar
  • puţin zahăr
  • 200 g smantană

 

Mod de preparare:

Carnea se dă prin maşina de tocat cu franzela muiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu o ceapă tocată şi cu orezul puţin călite, stinse cu puţină apă, sare, piper, şi cu 1/2 legătură de mărar tocat.

Cu această tocătură se umplu dovleceii curăţaţi de coajă (raşi), tăiaţi în două şi scobiţi cu o linguriţă. Se înăbuşă puţin, apoi se aşază într-o cratiţă. în vasul în care au fost înăbuşiţi se face sosul cu o ceapă tocată şi făină, se stinge cu apă sau supă, apoi se pune puţin zahăr şi se fierbe.

Sosul strecurat se toarnă peste dovlecei, care fierb la cuptor, sub capac cu roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate.

Restul de mărar tocat se presară peste dovlecei. Smantana se serveşte separat sau se poate turna pe dovlecei înainte de a fi serviţi.

Se pot prepara cu 250 g carne de vită şi 250 g carne de porc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.