Dovlecei umpluţi cu ciuperci si smantana
PrinteazaDovlecei umpluţi cu ciuperci si smantana din: dovlecei, ciuperci, ceapa, patrunjel, marar verde, paine, galbenus, lapte, smantana, orez, unt, sare, piper.
- 5 dovlecei
- 300 g ciuperci
- 2 cepe
- patrunjel si marar verde
- 1 felie paine
- 1 galbenus
- 1/2 pahar lapte
- 200 g smantana
- 2 linguri orez
- 50 g unt sau 3-4 linguri ulei
- sare si piper
Mod de preparare:
Razi dovleceii de coajă, le tai un căpăcel la un capăt şi îi scobeşti cu linguriţa, îndepărtând seminţele. Cupercile le speli în mai multe ape, le tai felii şi le căleşti în unt (ulei) împreună cu ceapa tocată, până le scade apa. înmoi felia de pâine în lapte, o zdrobeşti cu furculiţa şi o amesteci în ciuperci.
Orezul fiert (dar nu complet) îl amesteci cu o lingură de smântână, gălbenuşul, sare, piper şi ciupercile călite. Cu compoziţia obţinută umpli dovleceii, îi aşezi într-o cratiţă cu apă cât să îi acopere şi îi dai la cuptor. Când dovleceii au fiert şi apa a scăzut, adaugi smântână cu verdeaţa tocată şi poţi să serveşti.