Dovlecei umpluti cu cuscus, telemea si menta
PrinteazaDovlecei umpluti cu cuscus, telemea si menta din: ardei gras, cuscus, supa de legume, menta, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, dovlecei, telemea de oi, unt
Ingrediente:
- 2 ardei grasi rosii
- 150 g cuscus
- 120 ml supa de legume
- 1/2 legatura de menta
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc de lamaie
- sare, piper
- 2 dovlecei mari (de cca 500 g fiecare)
- 200 g telemea de oi
- 60 g unt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 250 °C. Se taie în două ardeii graşi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Jumătăţile se aşază pe o tavă şi se coc la cuptor cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se scot ardeii din cuptor şi se acoperă cu un prosop umed; se lasă să se răcorească puţin.
Se decojesc apoj, iar pulpa se taie cuburi. Se reduce temperatura din cuptor la 200 °C. Se pregăteşte cuşcuşul cu supă de legume, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se amestecă ardeii cu.mentă tocată şi ulei; se înglobează în cuşcuş, adăugând suc de lămâie, sare şi piper.
Se curăţă dovleceii, se taie jumătăţi care se golesc lăsându-se o margine subţire. Se umplu cu amestecul de cuşcuş şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
Se zdrobeşte brânza cu furculiţa şi se presară pe sufleu, adăugându-se fulgi de unt. Se coace su/leul în cuptorul pregătit timp de cca 25-30 min; se scoate şi se serveşte.
Dovlecei umpluti cu cuscus, telemea si menta
P0fta buna!