Dovlecei umpluti cu cuscus, telemea si menta

Printeaza

Dovlecei umpluti cu cuscus, telemea si menta din: ardei gras, cuscus, supa de legume, menta, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, dovlecei, telemea de oi, unt

Dovlecei_umpluti_cu_cuscus_telemea_si_menta

Ingrediente:

  • 2 ardei grasi rosii
  • 150 g cuscus
  • 120 ml supa de legume
  • 1/2 legatura de menta
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare, piper 
  • 2 dovlecei mari (de cca 500 g fiecare)
  • 200 g telemea de oi
  • 60 g unt

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 250 °C. Se taie în două ardeii graşi şi se curăţă de cotoare şi seminţe. Jumătăţile se aşază pe o tavă şi se coc la cuptor cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se scot ar­deii din cuptor şi se acoperă cu un prosop umed; se lasă să se răcorească puţin.

Se decojesc apoj, iar pulpa se taie cuburi. Se reduce temperatura din cuptor la 200 °C. Se pregăteşte cuşcuşul cu supă de legume, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se amestecă ardeii cu.mentă tocată şi ulei; se înglobează în cuşcuş, adăugând suc de lămâie, sare şi piper.

Se curăţă dovleceii, se taie jumătăţi care se golesc lăsându-se o margine subţire. Se umplu cu ameste­cul de cuşcuş şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.

 Se zdrobeşte brânza cu furculiţa şi se presară pe su­fleu, adăugându-se fulgi de unt. Se coace su/leul în cup­torul pregătit timp de cca 25-30 min; se scoate şi se serveşte.

Dovlecei umpluti cu cuscus, telemea si menta

Dovlecei_umpluti_cu_cuscus_telemea_si_menta

P0fta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.