Dulceaţă de caise umplute cu nuci
PrinteazaDulceaţă de caise umplute cu nuci
- 40 de caise
- 1,250 kg zahăr
- 3 pahare apă
- 1 lămâie
- mieji de nucă
Mod de preparare:
Alegi fructe tari, coapte şi nevătămate. Le cureţi de coajă şi le pui pentru 2 ore în apă de var. Le speli apoi în apă rece, le scoţi sâmburii şi în locul lor introduci miez de nucă.
Le laşi să se zvânte şi între timp fierbi apa cu zahăr şi când e siropul bine legat, adaugi caisele. Laşi dulceaţa deoparte 15 minute, apoi o pui la fiert, mişcând din când în când cratiţa să nu se lipească fructele.
Când e aproape gata, pui zeama de lămâie pentru ca dulceaţa să-şi păstreze culoarea deschisă. In mod special la dulceaţa de caise e bine să prepari cantităţi mici.
Poftă bună!