Dulceaţă de zmeură
PrinteazaO reteta delicioasa de dulceata de zmeura, zahar, rom.
- 1,5 kg zmeură
- 1,5 kg zahăr
- 1 lingură cu rom
Mod de preparare:
Se spală zmeura şi se scurge bine de apă. Se pun într-o cratiţă, alternativ, un strat de zmeură, unul de zahăr până se termină întreaga cantitate.
Se lasă să se odihnească la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se pune cratiţa la fiert. Nu se amestecă prea des ca să nu se zdrobească prea tare fructele.
Când ajunge să clocotească, se lasă un sfert de oră şi se îndepărtează, cu o spumieră, spuma care se formează la suprafaţă.
După ce nu mai face spumă se mai fierbe 3 minute şi se ia de pe foc.
Dulceaţa este gata şi trebuie pusă în borcane căt încă e fierbinte. Se lasă să se răcească şi abia apoi se închid borcanele.
Dulceaţă de zmeură
Pofta buna!