Dulceaţă de zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de dulceata de zmeura, zahar, rom.

Ingrediente:Dulceaţă de zmeură

  • 1,5 kg zmeură
  • 1,5 kg zahăr
  • 1 lingură cu rom

 

 

 

Mod de preparare:

Se spală zmeura şi se scurge bine de apă. Se pun într-o cratiţă, alternativ, un strat de zmeură, unul de zahăr până se termină întreaga cantitate.

Se lasă să se odihnească la rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se pune cratiţa la fiert. Nu se amestecă prea des ca să nu se zdrobească prea tare fructele.

Când ajunge să clocotească, se lasă un sfert de oră şi se îndepărtează, cu o spumieră, spuma care se formează la suprafaţă.

După ce nu mai face spumă se mai fierbe 3 minute şi se ia de pe foc.

Dulceaţa este gata şi trebuie pusă în borcane căt încă e fierbinte. Se lasă să se răcească şi abia apoi se închid borcanele.

Dulceaţă de zmeură

Dulceaţă de zmeură

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.