Eclere cu zmeura si migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de eclere cu zmeura si migdale din: ulei, sare, faina, ouoa, frisca, zmeura, migdale si zahar pudra.
pentru aluat:
- 250 ml ulei
- 1/2 lingurita sare
- 500 faina
- 8-10 oua
pentru umplutura:
- 600 ml frisca lichida
- 200 g zmeura
- 100 migdale uscate feliate
- zahar pudra pentru decor
Mod de preparare:
Se toarna 600 ml de apa intr-o cratita, se adauga uleiul, 1.2 lingurita de sare, se pune pe foc si se da in fiert. Se adauga toata faina odata, se amesteca cu o lingura de lemn, pe foc mic, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii cratitei.
Se da deoparte, se rastoarna intr-un bol se se lasa sa se raceasca, dupa care se incorporeaza ouale, batand bine cu mimixerul. Se pune aluatul intr-un pos si se formeaza bastonase pe o tava acoperita cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de minute pana devin aurii. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp se bate bine frisca si se pune intr-un pos curat. Bastoanele coapte si racite se taie pe orizontala. Se umple fiecare parte de jos a bastoanelor cu zmeura si se presara cu felii de migdale. Se acopera partea de sus a bastoanelor, se presara cu zahar pudra si se serveste.
Eclere cu zmeura si migdale
Pofta buna!