Faguri de miere

Printeaza

Faguri de miere din: faina, cacao, zahar pudra, unt, galbenus, alune, nuci, zahar pudra, albusuri, unt, lichior de oua.

Ingrediente:

aluat:

  • 90 g faina
  • 15 g cacao
  • 40 g zahar pudra
  • 70 g unt
  • 1 galbenus

glazura de martipan fals:

  • 100 g alune
  • 100 g nuci
  • 200 g zahar pudra
  • 1-2 albusuri

crema:

  • 125 g unt moale
  • 125 g zahar pudra
  • 2-3 lingurite lichior de oua sau rom

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu cacao şi se adaugă unt şi gălbenuş; se frământă aluatul, se înfăşoară. în folie şi se dă la frigider 2 ore. Se tapetează planşeta cu făi­nă şi se întinde o foaie subţire. Se decupează din ea cerculeţe; se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 10 min. în cuptorul preîncălzit la 150 °C. Se lasă să se răcească.

Se amestecă nucile şi alune­le măcinate împreună cu zahă­rul pudră. Se adaugă pe rând albuşurile şi se frământă o compoziţie omogenă, asemă­nătoare marţipanului. Se aşază câte o porţie mică din această compoziţie în forme de fagure (sau în alte forme adâncite) tapetate cu zahăr pudră.

Se face o adâncitură în compo­ziţia din fiecare formă cu ajuto­rul unei linguri. Se răstoarnă pe un tocător de lemn. Se dau la frigider peste noapte. 4 Pentru cremă, se bate untul moale cu zahărul. Se înglobea­ză lichiorul de ou, lingură cu lingură. Se umplu fagurii de marţipan cu această cremă şi se lipesc pe fund fursecurile.

Faguri de miere

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura fagure de miere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.