Farfalle cu smantana si ciuperci
PrinteazaO reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare, ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de lamaie si suc de lamaie.
- 400 g farfalle
- sare
- 200 g ciuperci Champignon brune
- 4 cepe frantuzesti
- 4 fire tarhon
- 400 g file de porc
- 4 linguri ulei
- piper
- 300 g smantana
- 2 lingurite coaja de lamaie rasa
- circa 1 lingura suc de lamaie
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente intr-o cantitate mare de apa cu sare. Se scurg si se pun deoparte 200 ml apa de la fiert. Se pregatesc ciupercile si se taie jumatati. Se curata ceapa si se taie rondele. Se pun frunzulite de tarhon si se pun cateva deoparte pentru decor; restul se toaca. Se spala carnea de porc, se sterge si se taie felii subtiri.
Intr-o tigaie mare se incing 3 linguri ulei si se prajeste carnea 1/2 minut pe fiecare parte se condimenteaza si se asaza pe o farfurie. Se calesc rondele de ceapa frantuzeasca si ciupercile, adaugand in tigaie 1 lingura de ulei – e calesc circa 1 minut.
Se toarna smantana si apa de la paste si se fierbe sosul pana scade si capata o consistenta cremoasa. Se adauga carnea si se mai lasa sa fiarba circa 2 minute. Se condimenteaza cu sare, piper, coaja si suc de lamaie. Se adauga tarhonul si pastele.
Farfalle cu smantana si ciuperci
Pofta buna!