Fasole alba cu vinete si parmezan
PrinteazaFasole alba cu vinete si parmezan din: vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, fasole alba, parmezan.
- 2 vinete, taiate in jumatati
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, tocata fin
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 fir de cimbru, cu frunzele culese
- 400 g de rosii din conserva
- 400 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita
- 25 g parmezan, ras
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Folosindu-te de vârful cuţitului, tale în diagonale încrucişate miezul vinetelor tăiate în jumătăţi. Aşază-le într-o tavă sau un vas de copt. Freacă-le cu jumătate din cantitatea de ulei, asezonează-le şi dă-le la cuptor 30 de minute sau până se înmoaie.
Intre timp, încinge restul de ulei într-o tigaie. Adaugă ceapa şi usturoiul şi căleşte-le circa 8 minute, până se înmoaie. Adaugă frunzele de cimbru, roşiile, fasolea şl o conservă umplută pe jumătate cu apă. Fierbe totul la foc mic aproximativ 8 minute, până se îngroaşă, apoi asezonează.
Cu ajutorul unei linguri, pune amestecul de fasole deasupra şl în jurul jumătăţilor de vinete. Presară deasupra parmezanul ras şi mal lasă totul la cuptor 10 minute.
Fasole alba cu vinete si parmezan
Pofta buna!