Fasole cu afumatura

Printeaza

Fasole cu afumatura din: fasole uscata, ceapa, foi de dafin, pasta de rosii, ardei iute, costita afumata, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Fasole_cu_afumatura

  • 500 g fasole uscata
  • 2 cepe mari
  • 1-2 foi de dafin
  • 1 lingura cu pasta de rosii
  • 2 ardei iuti
  • 300 g costita afumata (doar carnea)
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmu­iat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o. Adaugă fasolea înmuiată şi acoperă cu apă căl­duţă.

Lasă să fiarbă la foc mic, cu un praf de sare şi foile de dafin. Când fasolea este aproape fiartă, pune totul într-o oală de pământ, adaugă pasta de tomate, ardeiul iute tocat şi costiţa tăiată în bucăţi şi perpelită puţin în tigaie.

Potri­veşte gustul de sare, piper şi cimbru. Lasă la cuptor, la foc mic, 20 de minute.

Fasole cu afumatura

Fasole_cu_afumatura

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delicioasa fasolea asta cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.