Fasole cu porumb si chilli
PrinteazaFasole cu porumb si chilli din: fasole rosie, ulei ce masline, ceapa, rosii, porumb dulce, pasta de rosii, pudra de chilli, usturoi, ardei gras, ardei iute, verdeata, sare, piper.
- 1,4 kg fasole rosie boabe – poate fi si din conserva
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa uscata (alba sau rosie)
- 2 rosii mari, bine coapte
- 2-3 linguri porumb dulce (din conserva) – optional
- 2 linguri pasta de rosii
- 1/2 lingurita pudra de chilli
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei verde iute
- 1 ardei iute rosu
- verdeata
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Dacă foloseşti fasole neconservată, o laşi la înmuiat cu o seară înainte, o opăreşti în 2 ape, pe care le strecori, apoi o laşi să fiarbă în apă cu un praf de sare, până este aproape pătrunsă.
Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins, adaugi ardeiul gras şi ardeiul iute roşu, curăţaţi de cotoarele cu seminţe şi tăiaţi bucăţi, boabele de porumb (opţional), scurse de zeama în care au fost conservate, roşiile curăţate de pieliţe, tăiate cuburi sau felii, pasta de roşii, pudra de chilii, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă circa 15 minute.
Torni legumele şi sosul peste fasolea fiartă, amesteci şi le laşi să fiarbă împreună încă 5-6 minute pentru a se amesteca aromele. Adaugi usturoiul zdrobit, potriveşti gustul de sare şi piper, dacă este cazul şi opreşti focul.
Laşi mâncarea să se liniştească 5-6 minute, apoi o serveşti garnisită cu rondele de ardei iute şi cu verdeaţă.
Fasole cu porumb si chilli
Pofta buna!