Fasole gătită
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole gatita din: fasole pestrita, carnati picanti, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, supa concentrata, ulei de masline, sare si piper.
- 400 g fasole pestriţă
- 200 g cârnaţi picanţi (sau salam)
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute proaspăt
- 1 fir de ceapă verde
- 500 ml supă concentrată de pui
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune fasolea într-un vas cu apă rece şi las-o la înmuiat cel puţin 12 ore.Curăţă usturoiul, ceapa verde, ceapa şi toacă-le mărunt, apoi căleşte-le în ulei încins.Când încep să se rumenească, adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat, micşorează flacăra şi lasă pe foc încă 5 minute, amestecând continuu.
Curăţă cârnaţii de piele şi taie-i în bucăţi de 1-2 cm. Scurge fasolea şi pune-o în cratiţa cu ceapa şi cu supa concentrată de pui, adaugă bucăţile de cârnaţi, sărează şi piperează, după gust, şi lasă totul să fiarbă circa 20 de minute, până când lichidul începe să se îngroaşe. Serveşte preparatul cald, decorat cu rondele de ceapă roşie.
Fasole gătită
Pofta buna!