Fasole verde cu jambon sau bacon
PrinteazaFasole verde cu jambon sau bacon din: fasole pastai, jambon, unt, smantana, oua, sare, piper, marar.
- 1,5 kg fasole pastai
- 300 g jambon
- 1 lingura cu unt
- 2-3 linguri cu smantana
- 2 oua fierte tari
- sare
- piper
- marar tocat
Mod de preparare:
Curăţaţi fasolea de vârfuri şi codiţe, rupeţi bucăţi, spălaţi în 2-3 ape călduţe şi puneţi la fiert cu apă care clocoteşte, timp de 30 min. Tăiaţi jambonul felii subţiri, rumeniţi în unt 1-2 min, acoperiţi cu smântână; săraţi şi piperaţi sosul obţinut, trageţi de pe foc şi ţineţi-1 pe marginea plitei fără să fiarbă.
Scurgeţi fasolea de zeama în care a fiert, amestecaţi peste fasole sosul de smântână cu jambon, decoraţi cu gălbenuş dat pe râzătoare şi cu felii de albuş. Condimentaţi cu mărar tocat. Serviţi mâncarea fierbinte, cu pâine de casă şi vin alb.
Pofta buna!