Fasole verde cu usturoi
PrinteazaFasole verde cu usturoi din: fasole verde, rosii, ceapa, usturoi, ulei, pesmet, patrunjel, piper, sare, boia.
- 400 g fasole verde
- 250 g rosii
- 1 ceapa
- 6 catei usturoi
- 50 ml ulei
- 30 g pesmet
- patrunjel
- piper
- sare
- boia
Mod de preparare:
Fasolea verde o treci sub un jet de apa rece si o pui la scurs. Ceapa o tai marunt, o calesti in ulei circa 2 minute, dupa care adaugi usturoiul tocat marunt si apoi fasolea, cu care o amesteci.
Intr-un vas termorezistent asezi jumatate din cantitatea de fasole, peste aceasta pui jumatate din cantitatea de rosii taiate in felii de 2 cm grosime, apoi presari jumatate din cantitatea de pesmet, patrunjel si putina sare.
Urmeaza apoi restul de fasole, rosii si toate celelalte, la final condimentezi cu piper si boia si stropesti cu o lingura de ulei. Introduci vasul in cuptor pentru circa 20 de minute, ca sa fiarba rosiile si sa se formeze sosul. Servesti preparatul cald, drept garnitura la fripturi.
Fasole verde cu usturoi
Pofta buna!