Fasole verde si telina cu sos
PrinteazaO reteta de fasole verde si telina cu sos din: telina, fasole verde, ulei de masline sau nuca, ulei de susan, ardei iute, usturoi, ghimbir, miere, sos de soia, otet de cidru sau vin si frunze proaspete de coriandru.
- 250 g ţelină, tăiată beţişoare
- 300 g fasole verde
pentru sos:
- 1 lingură ulei de măsline sau de nucă
- 1 linguriţă ulei de susan
- 1-2 ardei iuţi roşii, curăţaţi de seminţe, tocaţi mărunt
- 4 căţei de usturoi, tocaţi mare
- 1 lingură ghimbir ras
- 1-2 linguri miere limpede
- 2 linguri sos de soia
- 5 linguri oţet de cidru sau vin
ornare:
- frunze proaspete de coriandru
Mod de preparare:
Se fierbe ţelina la abur I minut, se adaugă fasolea şi se mai lasă 4 minute sau până se înmoaie, dar încă sunt crocante. Se transferă într-un vas termorezistent. Pentru sos, se încălzesc cele două uleiuri într-un tuci sau într-o tigaie cu fundul
gros, se adaugă ardeii iuţi, usturoiul şi ghimbirul şi se prăjesc rapid la flacără puternică până devin uşor maronii (atenţie să nu se ardă).
Se adaugă mierea, sosul de soia şi oţetul şi se lasă să fiarbă 1 -2 minute, până se îngroaşă sosul. Se amestecă sosul cu legumele şi se lasă să stea 1 -2 ore.
Se serveşte la temperatura camerei, ornat cu frunze de coriandru proaspăt. Ţelina şi fasolea verde pot fi înlocuite cu broccoli, morcovi şi păstârnac.
Fasole verde si telina cu sos
Poftă bună!