Fasole verde cu sos de busuioc
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole verde cu sos de busuioc din: fasole verde, ceapa rosie, busuioc, rosii, pasta de tomate, ulei de masline, sare si piper.
- 1 kg fasole verde proaspătă
- 1 ceapă roşie de mărime medie
- câteva frunze de busuioc
- 4 roşii potrivite
- 1 lingură pastă de tomate
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Cureţi tecile de fasole, tăindu-le ambele capete. După aceea, le speli şi le pui la fiert împreună cu roşiile coapte, crestate într-o parte. Cureţi o ceapă roşie şi o toci destul de fin, apoi o căleşti în două linguri de ulei de măsline cu puţină sare şi cu câteva frunze de busuioc.
Intr-un alt vas cu fundul gros, pui câteva frunze de busuioc la fiert, în câteva linguri de apă, la foc foarte mic. Fierbi doar câteva minute, cât să parfu¬meze apa cu aroma busuiocului. După ce a clocotit apa în care fierb fasolea şi roşiile, scoţi roşiile şi le laşi să se răcorească puţin.
Apoi le decojeşti şi le pasezi într- un castron. Scoţi şi fasolea după ce s-a opărit şi o scurgi bine, apoi o adaugi în tigaie lângă ceapa călită cu busuioc.
Adaugi puţin piper măcinat şi 1/2 pahar de apă. Acoperi vasul şi laşi to¬tul să fiarbă, scuturând tigaia din când în când, vreme de aproximativ 30 de minute. Când fasolea e suficient de fiartă, adaugi pasta de tomate în sucul de roşii deja făcut, lei apa în care a fiert busuiocul separat şi un strop de sare şi torni totul în tigaie.
Amesteci şi laşi să fiarbă înăbuşit încă vreo 15 minute, apoi e gata. La final, mai adaugi câteva frunze de busuioc rupte în bucăţele.
Fasole verde cu sos de busuioc
Pofta buna!