Fasole verde în sos de roşii
PrinteazaO reteta de fasole verde in sos de rosii din: fasole verde, ceapa, ulei, usturoi, zahar, rosii, bulion, sare, piper, boia si oua.
- 800 g fasole verde
- 2 cepe
- 3 linguri ulei
- 4 catei de usturoi
- 2 lingurite zahar
- 1 conserva rosii decojite sau 450 g rosii proaspete oparite si decojite
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- boia
- 4 oua
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în ulei, amestecând; se adaugă usturoi pisat şi zahăr şi se călesc. Se adaugă roşiile tăiate cuburi, apoi bulionul şi se lasă să se înăbuşe 8 min. Se ia capacul, se sărează şi se piperează compoziţia şi se lasă să mai fiarbă fără capac până ce sosul îşi reduce volumul cu două treimi. Se amestecă des.
In a doua oală se toarnă puţină apă cu sare, se aşază fasolea verde în sită şi se acoperă vasul cu un capac; se fierbe la aburi cca 8 min. Intre timp, se sparg ouăle cu grijă, chiar deasupra sosului de roşii; se acoperă vasul cu un capac şi se coc ouăle la foc moale 8 min. Se repartizează pe farfurii şi se serveşte cu fasole verde.
Fasole verde în sos de roşii
Pofta buna!