Fava
PrinteazaO reteta delicioasa de fava din: mazare galbena, ceapa, usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper negru si boia. Acest preparat tradiţional grecesc este foarte săţios.
- 225 g mazăre galbenă despicată
- 75 g ceapă, tocată
- 1 căţel mic de usturoi, zdrobit
- sucul de la 1/2 lămâie sau după gust
- 1 linguriţă ulei de măsline
- sare şi piper negru
ornare:
- boia
Mod de preparare:
Se curăţă mazărea şi apoi se spală. Se pune într-o oală mare împreună cu ceapă şi cu apă cât să o acopere. Se lasă să dea un clocot, apoi se reduce flacăra şi se fierbe înăbuşit 30-45 de minute până când apa a scăzut şi mazărea se sfărâmă (timpul de fierbere depinde de vechimea mazării).
Dacă a mai rămas apă după fierbere, aceasta se scurge înainte de a transfera mazărea într-un castron. Se bate mazărea împreună cu usturoiul, sucul de lămâie şi uleiul până amestecul este vâscos şi bine omogenizat. Se lasă să se răcească şi se adaugă sare şi piper după gust. Se ornează cu boia.
Fava
Poftă bună!