Felii de carne cu legume
PrinteazaFelii de carne cu legume din: carne de pui, orez, migdale, usturoi, ceapa alba, oua, dovlecei, morcovi, ceapa verde, pesmet, rosii, smantana, mustar cu seminte, sare, piper, ulei si patrunjel.
- 500 g carne de pui
- 100 g orez
- 100 g migdale
- 4 catei de usturoi
- o ceapa alba
- 4 oua
- 3 dovlecei
- 3 morcovi
- ceapa verde
- 75 g pesmet
- doua rosii
- 250 g smantana
- o lingura mustar cu seminte
- sare
- piper
- ulei
- patrunjel
Mod de preparare:
Carnea de pui se toacă, se amestecă bine cu ceapa albă tocată, doi căţei de usturoi pisaţi, sare şi piper. Se adaugă pesmetul, smântână, migdalele tocate, pătrunjel şi orezul fiert. Se amestecă, se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se unge cu ulei şi se toarnă compoziţia.
Se nivelează, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu până devine aurie şi s-a închegat compoziţia. Se lasă să se răcească în tavă apoi se taie felii potrivit de groase şi se aşază pe o farfurie. Jumătate din morcovi şi dovlecei se curăţă, se spală şi se taie mărunt.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc legumele cinci minute, apoi se adaugă roşiile rase, sare, piper, puţină apă şi se fierb până se îngroaşă. Restul legumelor se taie bas- tonaşe, se fierb cinci minute în apă cu sare, apoi se servesc alături de feliile de carne şi sosul cald.
Legumele si carnea se mai pot servi cu un sos din smantana, mustar, usturoi si ceapa verde.
Felii de carne cu legume
Pofta buna!