Ficat in lapte

Printeaza

Ficat in lapte din: ficat de porc, lapte, faina, sare, ulei, cartofi, sare, smantana, unt, compot de visine.

Ingrediente:Ficat_in_lapte

  • 1-1/2 kg ficat de porc
  • 1 l lapte
  • 100 g faina
  • sare
  • 70 ml ulei sau untura topita

pentru garnitura:

  • 5-6 cartofi
  • sare
  • 100 g smantana
  • 50 g unt
  • 1 borcan (400 g) compot de visine, cirese sau prune

 

Mod de preparare:

Speli ficatul, îl tai în felii şi îl înveleşti cu o folie, după care îl baţi puţin, cu ajutorul ciocanului pentru şniţele.

Treci feliile prin făină şi le prăjeşti puţin în uleiul încins, într-un tuci sau vas înalt. Ai grijă să nu se rumenească prea tare.

Dacă făina nu e arsă, în vasul unde ai prăjit ficatul, pui lapte cât să acopere feliile şi fierbi la foc mic, până scade sosul. Amesteci o lingură de făină cu laptele rece rămas şi adaugi amestecul în vas.

Sosul va trebui să aibă consistenţa unei smântâni, îl sărezi după gust.

Cureţi cartofii, îi tai şi îi fierbi. După ce i-ai zdrobit, faci un piure adăugând smântână, untul şi sare după gust. Serveşti ficatul alături de garnitura de piure şi de fructele din compot.

Ficat in lapte

Ficat_in_lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.