File de miel pe pat de rosii picante
PrinteazaO reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii, scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere.
- 4 fileuri de miel (a cca 120 g)
- 1/2 legătură cimbru
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 cepe
- sare,
- piper
- 1 cutie de pulpă de roşii
- 1/4 linguriţă scorţişoară
- cardamom
- cuişoare
- boia
- coriandru
- 2 linguriţe miere
Mod de preparare:
Se toacă jumătate din cantitatea de frunzuliţe de cimbru. Carnea se unge cu 1 lingură ulei de măsline, se presară piper şi cimbrul tocat. Se înfăşoară în folie transparentă şi se lasă să se marineze 30 min.
Se taie fâşii ceapa. Se încing 2 linguri ulei de măsline şi se căleşte ceapa 20-25 minute amestecând. Se condimentează cu sare, piper, scorţişoară, cardamom, cuişoare, boia şi coriandru. Se adaugă miere şi se lasă să se caramelizeze, amestecând.
Se adaugă roşiile decojite şi se acoperă vasul cu un capac. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se adaugă sare şi piper. Se şterge carnea. Se încinge 1 lingură ulei şi se prăjesc bucăţile de carne cca 2 min. pe fiecare parte.
Se scot bucăţile de carne şi se lasă să se odihnească şi se taie felii, perpendicular pe fibre. Roşiile se aşază pe farfurii şi deasupra se aşază friptura; se presară cimbru.
File de miel pe pat de rosii picante
Poftă bună!