File de mistreţ cu capere şi măsline
PrinteazaO reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret, capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul litoralului mediteraneean?
Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor acestor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci, au forma unor castraveţi foarte mici, fiind foarte bune atunci când sunt conservate în oţet. Se servesc la aperitive sau la gustări şi sunt un ingredient foarte important pentru obţinerea multor altor preparate.
- 1 file de mistreţ (circa 500 g)
- 15 capere din conservă, desărate
- 10 fructe de capere
- 10 roşii cherry
- 10 măsline negre
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Fă o incizie de 3 cm adâncime în fileul de mistreţ şi pune înăuntru caperele tocate cu cuţitul şi un praf de piper. Strânge marginile tăieturii şi leagă fileul cu aţă de bucătărie. Sărează şi piperează, după gust, şi frige carnea, întorcând-o permanent pe grătar.
După 10 minute, aşază fileul într-un vas termorezistent, pune alături măslinele spălate şi scurse şi stropeşte totul cu ulei de măsline.
Spală roşiile, taie-le jumătăţi şi scoate-le seminţele. Pune-le în vas, adaugă fructele de capere şi dă-1 la cuptor 10 minute, la 200° C, apoi serveşte.
File de mistreţ cu capere şi măsline
Poftă bună!