File de porc cu risotto si fenicul

Printeaza

File de porc cu risotto si fenicul din: file de porc, fenicul, coriandru, supa, usturoi, ulei.

Ingrediente:File de porc cu risotto si fenicul

  • 500 g file de porc
  • 2 linguri seminţe de fenicul măcinate
  • 1 lingură coriandru măcinat
  • 1/3 cană supă
  • 2 căţei de usturoi tocat
  • 1 lingură ulei

Pentru risotto:

  • 200 g orez cu bob ascuţit
  • 700 ml supă de pui
  • 1 ceapă tocată
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingu­riţă seminţe de fenicul
  • 100 ml vin alb sec
  • 1/2 linguriţă şofran
  • 1 bulb mare de fenicul tocat
  • 750 ml supă de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Seminţele de fenicul şi de co­riandru măcinate se amestecă bine cu 3 linguri de supă, usturoi, sare şi piper. Cu acest amestec se freacă fileul de porc, apoi se pune în tavă cu o lingură de ulei. Se frige la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se taie felii şi se serveşte cu risotto.

Risotto: Se căleşta ceapa, se adaugă apoi usturoiul tocat, se­minţele de fenicul şi se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă orezul, şofranul sfărâmat, vinul alb şi supa, treptat. Se lasă să fiarbă ame­stecând continuu, până când ore­zul absoarbe tot lichidul.

Intre timp se căleşte bulbul de fenicul în ulei cu sare şi piper, apoi se lasă în cuptor 15-20 de minute, după care se amestecă bine cu orezul. Pentru un gust mai deosebit, găteşte orezul cu mazăre şi adaugă în sosul fripturii roşii cherry.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.