File de pui cu legume
PrinteazaO reteta de pui cu usturoi, ghimbir, ardei iute, lamaie, ceapa verde, seminte de susan, oua, dovlecei, boabe de porumb, sos de soia, pudra de chimen, sare, piper si ulei.
- două piepturi de pui
- 5 căţei de usturoi
- o linguriţă de ghimbir ras
- un ardei iute
- o lămâie
- ceapă verde
- 50 g seminţe de susan
- două ouă
- doi dovlecei
- 50 g boabe de porumb
- sos de soia
- pudră de chimen
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Usturoiul curăţat de foi se pisează şi se pune într-un castron împreună cu ghimbirul ras şi ardeiul iute tocat. Se adaugă sucul de lămâie, un vârf de linguriţă de pudră de chimen, sarea şi piperul după gust.
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie fâşii subţiri, se trec prin amestecul din castron, prin ou bătut şi seminţele de susan. Se prăjesc în ulei încins, se scot pe un şervet absorbant ca să elimine uleiul în exces şi se păstrează la cald într-un castron.
Dovleceii se spală, se taie rondele şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron, împreună cu o legătură de ceapă verde tocată mărunt şi o lingură de sos de soia.
Se presară piper, se adaugă boabele de porumb, se amestecă şi se servesc alături de fileurile de pui calde. Pentru o variantă mai puţin calorică, fileurile de pui se pot pregăti în cuptor.
Poftă bună!