File de salau la cuptor cu bacon si legume
PrinteazaFile de salau la cuptor cu bacon si legume din: mazare, sare, cartofi rosii, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, file de salau, bacon.
- 400 g mazare mange-tout
- sare
- 4 cartofi rosii (circa 600 g)
- piper
- 6 linguri ulei de masline
- 4 cepe
- 8 catei de usturoi
- 600 g file de salau
- 100 g bacon feliat
Mod de preparare:
Se spală mazărea, se curăţă şi se opăreşte în apă clocotită cu sare cca 1 min. Se scurge, se trece prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Cuptorul se încinge la 220 °C. Se decojesc cartofii, se spală şi se taie felii groase de 0,5 cm.
Se aşază într-o formă de sufleu unsă, se sărează, se piperează şi se stropesc cu 4 linguri ulei. Ceapa se taie rondele, căţeii de usturoi se taie jumătăţi. Ceapa şi mazărea se amestecă împreună cu cartofii.
Peştele se spală, se şterge şi se piperează. Deasupra se aşază usturoi şi se înfăşoară în bacon; se presară deasupra amestecului de legume. Se stropeşte cu 2 linguri ulei şi se înăbuşă la cuptor încă 15-20 min. Se serveşte cu legume.
File de salau la cuptor cu bacon si legume
Pofta buna!