Ulei de mentă pentru migrene: Remediu natural pentru alinarea durerilor de cap. Uleiul esențial de mentă (Mentha piperita) este un remediu popular și eficient pentru calmarea migrenelor și a durerilor de cap, datorită proprietăților sale analgezice și antiinflamatoare. Mentolul, principalul component al uleiului de mentă, ajută la relaxarea mușchilor și la stimularea circulației sanguine, oferind […]
File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin
PrinteazaFile de peste crocant cu alamie si rozmarin din: fileuri de peste, rozmarin, paine, coaja de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente:
- 4 fileuri de peşte (de preferat merluciu)
- frunzele tocate de la 2 fire de rozmarin sau o linguriţă de rozmarin uscat
- 50g de pâine (aprox. 2 felii) făcută bucăţele
- coaja de la 2 lămâi, plus câteva felii pentru decor
- o lingură ulei de măsline
Mod de preparare:
File de peşte crocant cu lămâie şi rozmarin: încălzeşte grătarul la foc mediu.
aşază pe tavă fileurile cu pielea în sus şi se frig aprox. 4 minute.
Între timp, se toacă fin cu ajutorul robotului de bucătărie rozmarinul, pâinea, coaja de lămâie şi condimentele.
întoarce peştele pe partea cealaltă şi se presară un sfert din amestecul tocat peste fiecare file.
stropeşte cu ulei de măsline şi se lasă la fript aprox. 4 minute, până se formează o crustă aurie, iar peştele este pătruns, carnea se va desprinde cu uşurinţă.
serveşte alături de cartofi noi unşi cu unt şi feliuţe de lămâie.
Pofta buna!
Salată de Cartofi cu Kaizer și Ceapă Roșie
Salată de Cartofi cu Kaizer și Ceapă Roșie – o combinație clasică, plină de gust și textură, perfectă pentru picnicuri, grătare sau ca o masă ușoară. Aceasta rețetă transformă ingredientele simple într-un fel de mâncare bogat și satisfăcător, ideal pentru a fi împărtășit cu familia și prietenii. Pregătirea ingredientelor: 15 minute Gătitul: 30 minute Răcirea: […]