Flan cu ceapă si chefal marinat

Printeaza

O reteta de Flan cu ceapă si chefal marinat din: ceapa alba, chefal, creveti, frunze de mirt, busuioc, oua, usturoi, frunze de patrunjel, zahar de trestie, sare, paine uscata, smantana, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Flan cu ceapă si chefal marinat

  • 4 cepe albe de 150 g fiecare
  • 4 fileuri de chefal de 80 g fiecare
  • 200 g creveţi
  • 100 g frunze de mirt (de preferat alb)
  • 70 g busuioc
  • 2 ouă
  • 1 căţel de usturoi
  • 10 frunze de pătrunjel
  • 100 g zahăr de trestie
  • 900 g sare mărişoară (nu gr unjoasă)
  • 100 g pâine uscată, înmuiată în lapte
  • 2 dl smântână proaspătă
  • 60 g parmezan ras
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Puneţi într-o tavă termorezistentă fileurile de chefal, presăraţi deasupra zahărul şi frunzele de mirt. Acoperiţi totul cu sare mare. Lăsaţi-le să se marineze uscat 3 ore, curăţaţi-le apoi cu hârtie absorbantă de bucătărie şi tăiaţi-le bucăţele mici.

După ce aţi scos primele foi din exterior, daţi în clocot cepele în apă cu sare timp de 10 minu­te, goliţi-le de miez şi tocaţi-l pe acesta, păstrând deoparte patru bucati de ceapă.

Incingeţi un fir de ulei într-o tigaie, cu usturoiul şi pătrunjelul tocat, adăugaţi cubuleţele de chefal şi rumeniţi-le. Adăugaţi miezul de ceapă tocat şi lăsaţi să se facă totul 10 minute. Luaţi de pe foc, lăsaţi să se răcească, adăugaţi ouăle, smântână, parmezanul ras şi pâinea stoarsă şi mărunţită.

Amestecaţi, potriviţi de sare şi de piper, umpleţi cepele şi aşezaţi-le într-o tavă unsă cu ulei. Coaceţi-le în cuptorul încins la 180°C cam 20-25 de minute, până se usucă umplutura.

Puneţi frunzele de busuioc într-un vas mic ce se poate băga în cuptor, adăugaţi 60 g de ulei şi acoperiţi. Puneţi în cuptor la 60°C timp de 20 de minute, apoi strecuraţi uleiul. Mixaţi-l cu frunze de busuioc şi treceţi-l prin sită. Căliţi puţin creveţii în tigaie cu un fir de ulei şi serviţi-i cu cepele umplute, asezonate cu ulei aromat cu busuioc.

Flan cu ceapă si chefal marinat

Flan cu ceapă si chefal marinat

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.