Fleica umpluta cu ciuperci
PrinteazaFleica umpluta cu ciuperci din: fleica, ciuperci, ceapa, oua, ulei, sare, piper.
- 1 bucată fleică de 1 kg
- 200 g ciuperci champignon
- 1 ceapă medie
- 3 ouă
- 4-5 linguri ulei sau 2-3 linguri untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu un cuţit bine ascuţit, crestezi fleica pentru a putea fi umplută. O condimentezi după gust şi pe interior, şi pe exterior. Laşi carnea la frigider pentru 2-3 ore.
Ceapa tăiată foarte mărunt o căleşti în ulei, adaugi ciupercile curăţate şi tăiate bucăţi mici, iar când totul s-a călit, adaugi 2 ouă bătute bine şi condimentele. Mai laşi totul să se prăjească, până când ouăle se întăresc.
Iei vasul de pe foc şi laşi să se răcească. Strecori uleiul şi la compoziţie mai adaugi 1 ou crud, apoi amesteci bine. Cu acest amestec umpli fleica.
O prinzi apoi cu scobitori, ca o perniţă, şi o aşezi într-o tavă pe care o dai la cuptor, la foc mare spre mediu. Laşi la cuptor până când carnea se rumeneşte. Ungi apoi carnea cu ulei sau cu untură şi o dai la cuptor, până prinde o culoare lucioasă.
Pofta buna!